10 Bedste kroatiske konventionelle retter, du burde spise [Bedste lokale mad i Kroatien]

Hvis du søger efter den bedste lokale mad i Kroatien, så har vi listen til dig! Dit Balkan -eventyr vil ikke være komplet, hvis du ikke prøver disse.

Tag en bus, færge eller træne til verdens bedste placeringer
,

,

Find mine rejsebilletter

Kroatien er tæt på Italien, Østrig og Tyrkiet, som er populært for sine velsmagende køkkener. Talrige populære fødevarer i Kroatien er påvirket af kultur- og madlavningsmetoderne i disse lande. Kroatien, der har en lang kystlinje, har også rigelige marine ressourcer. Du kan finde forskellige typer lækker lokal mad i Kroatien.

Er du nysgerrig efter, hvilken slags mad du kan finde i dette land? Her har vi en liste, der består af 10 bedste lokale mad i Kroatien, som du kan prøve, mens du bor her.

Andre artikler, du kan læse:

Sådan ansøger du om et Kroatien -rejsevisum med dit Filippinske pas

7 dage Balkan Rute: Vejledning til, hvordan man besøger Kroatien, Montenegro og Bosnien & Herzegovina

Vores rejseguide til Brac Island, Kroatien – sejler og opholder sig i Orvas Villas

Den øverste rejseguide til Istrien, Kroatien #Shareistria

10 grunde til, at Istrien, Kroatien er den øverste pardestination! #Shareistria

Indholdsfortegnelse

1. Prosciutto / Pršut
2. crni rižot / sort risotto
3. Peka
4. Pasticada
5. Brudet
6. Skampi Na Buzaru
7. Manestra
8. Cevapi
9. Fritule
10. Breskvice

1. Prosciutto / Pršut

Foto af Shelby L. Bell CC med 2.0
Som en forretter har prosciutto eller lokalt kaldet Pršut en smag, der kan vække dine smagsløg. Pršut er et marineret tørret svinekødben og presset, indtil vandindholdet bliver meget minimum. Denne mad er dalmatisk og istrisk autentisk køkken. Ikke desto mindre er Dalmatian Pršut ganske svært at finde, i modsætning til i Istria, hvor praktisk talt alle restauranter serverer denne menu.

2. crni rižot / sort risotto

Risotto eksisterer ikke kun i Italien. Kroatien, der ligger i hele Italien, har også en lignende menu kaldet crni rižot eller sort risotto. Denne skål er en af ​​de mest kendte hæftemad i Kroatien. Sort risotto er lavet af ris aromatiseret med løg, hvidløg, vin og olivenolie. Den sorte farve i denne skål kommer fra blæksprutte blæk, som er et af de mange marine produkter i Kroatien. Du kan nemt finde det i den kroatiske kystregion.

3. Peka

Foto af Bistro Deno CC med 2.0
Peka er ikke navnet på maden, men et klokkeformet jernlåg, der bruges til at dække gryderet til madlavning. Gryderet er plantet i kul, indtil kun låget kan ses. Med denne teknik omdannes gryderolerne og Peka til mikro-ovre. Det koger kødet ved hjælp af en langsom-tilberedningsmetode til at producere en mør og ideel smag.

De ingredienser, der typisk bruges, er lam, blæksprutte eller andet kød. Selv grøntsager koges også ved hjælp af denne metode. Fordi madlavningsprocessen tager lang tid, burde du købe, før du besøger restauranten. Selvom andre restauranter til enhver tid tilbyder en klar til at spise Peka, er denne menu bedst spist, efter at den frisk kom ud fra gryderet.

4. Pasticada

Udover Peka tager Pasticada også lang tid at fremstille, fordi det råt kød, der er den vigtigste ingrediens i Pasticada, skal blødgøres i rødvineddike i flere dage, før det kan behandles. Pasticada er en eksklusiv Dalmatia -skål, fordi den kræver sjældne krydderier. Pasticada serveres ofte sammen med gnocchi eller hjemmelavet pasta, hvilket gør Pesticadas smag stærkere og meget mere lækker.

5. Brudet

Som et land med en lang kystlinje har Kroatien forskellige skaldyrsretter, hvoraf den ene er Brudet. Brudet er en skaldyrsuppe, der er kogt med grøntsager og serveres med ris for at tilbyde meget mere kulhydrater og fibrøs. Fisk og skaldyr såsom hvid snapper, monkfish eller andre ingredienser bruges til at fremstille en brudet. Krydderier inklusive hvidløg, tomatsauce, eddike, laurbær og chilipulver tilsættes også til suppen.

Du kan prøve denne skål på forskellige restauranter i hele den kroatiske kyst.

6. Skampi Na Buzaru

Foto af Cyclonebill CC BY-SA 2.0
En anden velkendt Balkan-kystmenu er Skampi Na Buzaru. Denne skål bruger rejer og musling som dens vigtigste ingredienser. Lokalbefolkningen tilsætter ofte hvidvin, hvidløg, brødkrummer og persille for at krydre rejer eller skaldyr. Skampi na buzaru spises bedst uden bestik, men bare hænder.

For at fremstille denne skål bruger lokalbefolkningen Buzaru -metoden. Denne metode er, når de friske rejer placeres på en gryde og tilsættes olivenolie, hvidløg, hakkede tomater og lidt vin. Disse kombinationer koges derefter i 10-15 minutter, indtil rejerne har en rødlig farve og er klar til at servere.

7. Manestra

Manestra er almindelig kroatisk bønnesuppe og findes ofte i Istria -regionen. Denne suppe bruger hovedingredienser såsom majs (Manestra od Bobići) eller surkål (Jota) med madlavningsprocessen, der tager lang tid på lav varme. Lokalbefolkningen tilføjer i nogle tilfælde prosciutto til deres manestra. For at forbedre smagen bruges krydderier som hvidløg og persille til at lavenull

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post 10 fantastiske ting at gøre i Puerto Galera, Filippinerne
Next post 10 fineste ting at udføre i Tivat, Montenegro