De yndig, papirkurven-talende børneleverandører af Sihanoukville

Adventurous Kate inkluderer tilknyttede links. Hvis du foretager et køb gennem disse links, tjener jeg en provision uden ekstra omkostninger for dig. Tak!

Del på Twitter
Del på facebook
Del på Pinterest
Del på e -mail

De er de sødeste børn, du nogensinde har set, de kan love deres hoveder på flere sprog, og de kan få dig til at købe noget.

De er et af symbolerne på Sihanoukville, Cambodja – de børneforhandlere, der sælger armbånd på Serendipity Beach.

Du vil vokse til at elske disse børn, der bruger deres dage til at sælge overpris armbånd til godtroende turister som mig.

“En-femy til et armbånd?” Jeg protesterer mod en ti år gammel pige. “Det er prisen for tre øl!”

”Nå, hvis du drikker øl, bliver du fuld. Hvis du får et armbånd, vil du elske det foreeeeever! ” siger hun med et smil.

”Jeg ved det ikke,” siger jeg og ryster på hovedet.

“Ingen penge ingen honning!” hun synger. “Åbn dit hjerte, åbn din tegnebog!” Med det smil, hvordan kunne jeg fortælle hende nej?

Jeg bød hende ned til to dollars for to. Massivt overpris? Ja. Men se på mit håndled på billedet ovenfor – det er håndleddet til en pige, der ikke kan sige nej til elskelige børn!

Lad ikke deres sødhed narre dig – disse børn lover som sejlere.

Tjek videoen, hvor de synger Pitbulls “Jeg ved, du vil have mig” og vende os af på et halvt dusin forskellige måder:

Det er let at bare læne sig tilbage og grine. Men jeg begyndte at undre mig over disse børns liv.

Efter at have spist middag på stranden, to mænd, begge amputerede, metode os. Ligesom resten af ​​de handicappede mænd, der beder langs stranden, har hver af dem et lille barn på slæb.

Af adskillige grunde giver jeg ikke tiggere – jeg støtter lokale organisationer og velgørenhedsorganisationer i stedet. Imidlertid gør jeg en undtagelse for handicappede i Cambodja, fordi der er så mange af dem, og der er praktisk talt ingen sociale tjenester til at hjælpe dem med at tjene til livets ophold.

Den lille unge dreng bøjer til os, en stille anmodning om penge. Han er sandsynligvis meget ældre end han ser ud, og han har det mindste par leopard-print-shorts, jeg nogensinde har set.

Den lille unge dreng er fire år gammel og arbejder allerede.

Jeg overleverer manden 1.000 Riel – 25 cent – og begynder at danse med den lille dreng, hvis ansigt lyser op som et juletræ.

Han skrækker af glæde og kopierer min hver bevægelse. Jeg er cha-cha-ing, henter ham, svinger ham rundt.

STE leger i mellemtiden med det andet barn, en lille pige og jager hende overalt. De stopper for at posere for et billede, og jeg har aldrig set så meget glæde over et barns ansigt før.

Det får mig næsten til at sprænge i tårer. Disse børn får aldrig opmærksomhed som dette.

Hvad sker der med dem?

De yngste børn fører handicappede – gå rundt med amputerede eller førende blinde sangere med en sukkerrør, bøjer sig for turister og beder om penge.

Et par år senere begynder børnene at sælge armbånd. Hver af dem lærer enhver vævestil og enhver salgsteknik for at vinde over turisterne.

Når børnene bliver teenagere, sælger de typisk friskhakkede frugtsalater. Så når pigerne vokser op, tilbyder de pedikyr og massage. De kunne sælge blæksprutte på en pind og små hummer, men heller ikke mange vestlige turister køber, og det er her pengene er – vesterlændinge.

Mændene? Oftest tuk-tuk-chauffører.

Der er undtagelser. Talrige af børnene vokser op til at arbejde i et gæstehus eller restaurant eller endda åbne et eget sted. Men adskillige af dem forlader aldrig stranden.

Jeg vil tage alle disse børn i mine arme og holde dem. Under deres rampete smil, ud over den åbenlyse bande, er de bare børn, der vil være børn.

Få e -mail -opdateringer fra Katenever Miss A Post. Afmeld dig når som helst!

Første navneskilt navn
Sidste Namelast -navn
Din e -mail din e -mail
Indsend

Del på Twitter
Del på facebook
Del på Pinterest
Del på e -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Kan du ikke vælge mellem øl, hvidvin eller whisky? Du skal gå mod vest
Next post Hvor skal man bo i LA: Mondrian Hotel, West Hollywood Review