Landsbyerne Dacangzhen: Southwest Kinas bedst bevarede trick

Næsten enhver rejsende til det sydvestlige Kinas maleriske Yunnan-provins passerer med byen Dali, med sine postkortklare slanke pagoder såvel som rolige stenbelæggede gader.

Men få rejsende, inklusive det voksende antal kinesere, der går til regionen, forstår en endnu mere interessant enklave ligger kun en 30 minutters busstur syd for Dali, forbi fyrretræskovede bakker på et sted forstået som Dacangzhen Valley.

Dacangzhen er hus til en af ​​Yunnans ældste såvel som de fleste ihærdige muslimske samfund, der standhaftigt har holdt deres traditioner såvel som tro på livet i dette hjørne af fromt buddhistiske Yunnan.

At udforske dalen er et interessant glimt af, hvad der opstår, når Fjernøsten tilfredsstiller Mellemøsten, en kulturel mélange holdes til liv af lokalbefolkningen, der mere end glade for at dele deres historie med de få udenforstående, der gør deres metode her.

Mamichang

Når du kører ned i Dacangzhen -dalen fra Dali, passerer du den lille by Mamichang, med en slående påmindelse om, at dette ikke kun er et mere almindeligt hjørne af Kina.

En ruvende ceremoniel stenindgang står i begyndelsen af ​​en ellers ydmyg vej, der fører lige så meget som bjergskråningen, udskåret med bemærkelsesværdige blomstrer, der ville virke mere i House i Bagdad end Beijing, såvel som toppet med en stor halvmåne. Meddelelsen “Mamichang byder dig velkommen!” er skrevet i store sorte børstestræk – på både kinesisk såvel som arabisk.

Det er en stejl stigning til toppen af ​​bakken, men rejsendes øje tegnes konstant opad af endnu mere håndmalte kinesisk-arabiske slogans, der drysses over byens skarpe hvide vægge. Beskederne er en spændende, undertiden forvirrende blanding af regeringssloganeering, motiverende aforismer samt citater fra Koranen såvel som profeten Muhammad.

Kronning af bakken er byens moske, en spændende blanding af islamisk tro såvel som kinesisk sensibilitet. De rettede tagskibe i Minaret kontakt os for at huske den berømte slanke pagode i tæt på Dali, mens de foldede trædøre i bønens hallskærm detaljerede, flerfarvede udskæringer af Mekka, Medina såvel som andre hellige steder en halv verden væk væk .

Moskeen er et fremtrædende sted for byens ældre beboere at samles, chatte såvel som sladder på kinesisk, men hilser hinanden med den arabiske velsignelse “Salaam Aleikum.”

Brug lang tid på at få en fornemmelse af dette ekstremt unikke sted, men kan ikke huske, at der er meget mere at se. Du skulle ikke have noget problem, der markerer det regionale ækvivalent til en tuk-tuk i bunden af ​​bakken, såvel som kan hastighed på din næste destination.

Donglianhua

Donglianhua er en ekstremt usædvanlig type sted: en turistby uden turister.

Den regionale regering besluttede at etablere byen som en attraktion i 2008, banede vejene samt installation af nyttige indikationer såvel som markører på kinesisk, engelsk, såvel som arabisk, hvilket forklarer byens historie såvel som at gøre det umuligt at gå tabt . Uden for de store kinesiske helligdage er Donglianhua imidlertid praktisk talt en spøgelsesby, hvor en lille håndfuld lokalbefolkningen overtaler den endnu mindre håndfulde besøgende.

Byens midtstykker er palæerne for Ma Brothers, der i århundreder dominerede handelsruterne, der passerede med Dacangzhen -dalen. Den største såvel som mest detaljerede (og kun en, der anklager for optagelse) er huset til Ma Ruji.

Det er nemt at miste oversigt over tid på at tjekke de livlige stenudskæringer såvel som vægmalerier, der begynder over den primære indgang, såvel som fortsætter hele tiden og finder uforudsete detaljer, såsom to falske ure overbevisende malet på hver side af den primære gårdhave. Klatre op på de skræmmende trin til øverste etage i palæet for at få udsigt over de gamle fliser fra Donglianhua såvel som ud til bjergene, der stiger ud over.

Det er også værd at inspicere, er palæet for Ma Ruqing, som på trods af at det at blive afsat som et regionalt vartegn ligeledes stadig stadig huset til en række regionale familier. Så mærkeligt som det kan føles at træde ind i deres bolig, er beboerne mere end imødekommende, såvel som hvis du går ind med et smil såvel som et par ord fra mandarin, vil være glade for at vise forfædres hall, med Indikationer såvel som billeder, der forklarer MA -familiens stigning til magten såvel som tumult eksil efter den kommunistiske succes i 1949, spredte klanen fra Taiwan såvel som Thailand.

Sørg også for at inspicere byens moske. Uden den halvmåne over indgangen såvel som forvitrede arabiske skiltning, der forer indgangen til PRAYer Hall, der er intet til at differentiere det fra et kinesisk tempel såvel som en ekstremt statelig på det. Et lille to-værelses museum under den primære pagoda-lignende Minaret forklarer Donglianhuas historie (kun på kinesisk) såvel som inkluderer nogle fascinerende antikke artefakter såvel som fotos.

Xiaoweigengcun

Hvis du søger efter de historiske rødder i Dacangzhen, skal du gå til Xiaoweigengcun. Det var en af ​​de tidligste bosættelser i dalen, en fæstning for de centrale orientalske tropper, der allerførste bragte islam her, som vist i byens navn, hvilket faktisk svarer til “lille væggehaug.”

Det var ligeledes scenen med et blodigt oprør mod kinesisk styre i midten af ​​1800’erne, hvilket resulterede i den samlede skade på landsbyen såvel som massakren på næsten alle dens indbyggere, en tragedie, som de lokale stadig mindes hvert år.

Et fredeligt sted, Xiaoweigengcun kommer til live fem gange om dagen, da fyren i landsbyen samles til bønner i moskeen, ledet af deres imam, hurtigt opdaget i sin lange hvide kappe såvel som lysegul turban.

Som i Donglianhua toppes indgangens bue af en ekstremt minaret i kinesisk stil, dette noget, der er noget, der er lidt til siden såvel som lidt værre for slid. På tværs af den beskidte gårdsplads er imidlertid et ekstremt anderledes syn-den primære bønhal, der er udviklet i midten af ​​1990’erne i en ekstremt moderne såvel som vagt tyrkisk stil, med boxy lyse miljøvenlige løgkupler, der stiger fra hvert hjørne. Moskeen er ekstremt faktisk centrum for landsbyens liv, med huse såvel som butikker, der stråler udad mod markerne ud over.

Den smalle, hvidkalkede gyder giver en skarp kontrast til de jordagtige gader i Donglianhua. Du vil opdage, at nogle døre flankeret med røde ruller med arabiske velsignelser (et islamisk håndtag et traditionelt kinesisk nytårs skik) såvel som andre monteret med stofbannere, der viser kompliceret serpentin såvel som geometriske designs, der vagt ligner noget sprog hverken arabisk eller kinesisk eller kinesisk . Dette er taoistiske talismans, der indikerer huse, der hører til Xiaoweigengcuns ikke-muslimske mindretal, med karakterer skrevet i et hellig script, der kun er afkrypteret af de taoistiske præster, der komponerede det.

Yonghecun

Hvis du besøger i weekenden, skal du sørge for at stoppe ved Yonghecun, en lille by i Riverside, der har et travlt gademarked hver søndag. Efter en dag tilbragt på tomme veje såvel som fredelige landsbyer er skarer, der strømmer til markedet, en velkommen overraskelse. Ud over, at mens moskebegivenheder stort set er en mandlig affære, domineres markedet af kvinder. Muslimske husmødre i deres flerfarvede såvel som sequin-sengehalede hovedtørklæder giver en skarp kontrast til mændenes dour-grå og grå påklædning.

På trods af de mellemøstlige påvirkninger, der gennemsyrer Dacangzhen, er maden lige her grundigt kinesisk. Du vil opdage nøjagtigt de samme traditionelle retter, der tilbydes i andre Yunnan -landsbyer, omend med svinekød erstattet af oksekød eller fårekød. En af de mest fremtrædende er Erkuai, en hurtig snack, der hurtigt piskede op af vejsælgere, med grøntsager såvel som kød indpakket inde i en tynd, næsten gennemskinnelig riskage.

Markedet indeholder ligeledes nogle unikke Dacangzhen -specialiteter. Stjernerne i showet er de kandiserede meloner, der ser næsten fluorescerende ud i mousserende sukkerovertrukket orange såvel som grøn. For nysgerrighedens skyld er det vanskeligt at modstå at købe en skive, men advares om, at de smager endnu sødere end de ser ud. Du vil ligeledes opdage et antal bagere, der sælger regionale kager-en sjældenhed i ikke-muslimske landsbyer. Smagene lige her er lidt mere subtile med kager såvel som tærter fyldt med nødder såvel som vidunderlige røde bønner.

Det er det perfekte sted at fylde din mave såvel som din rygsæk og tage et par snacks for at nyde på den korte tur tilbage til Dali.

Gå ikke glip af Dacangzhen!

Dacangzhen er en virkelig uforudset overraskelse, der giver en rejse tilbage til regionens livlige såvel som svulmende historie såvel som et glimt af en ekstremt anden livsmetode, der synes en verden væk fra sandheden i det moderne Kina. Uanset om du går til bare en eftermiddag eller bliver for at tjekke endnu længere, er en tur til de muslimske landsbyer, der ligger i denne fredelige dal, en forfriskende såvel som øjenåbnende omvej, samt en påmindelse om, at på et sted som Yunnan, Der er altid mere end tilfredsstiller øjet.

At komme der såvel som at komme rundt

At komme til Dacangzhen fra Dali TaKES kun en hurtig halvtimes busstur fra den sydvestlige busstation (西南 西南) på den sydlige spids af det moderne Xiaguan-distrikt. Busser forlader generelt hvert tiende minut, der starter kl. 7.30 samt slutter omkring kl. 19, med turen koster 14 RMB ($ 2) hver vej.

Den fineste-såvel som ganske meget-valg til at gå mellem byerne i Dacangzhen-dalen er at markere en af ​​tuk-tuks, som du vil opdage, at du rummer ned ad de ellers tomme landeveje. Afhængig af afstanden skal en tur udgift mellem 10 til 15 RMB ($ 1,45 – $ 2), men det kan være lidt lavere, hvis du deler område med andre passagerer.

Hvor man skal bo

Dacangzhen er en simpel dagstur fra Dali, men hvis du vil bruge mere tid på at udforske, har du et par valg for omkostninger natten. Din bedste mulighed vil sandsynligvis være Jiahua Hotel (嘉华 嘉华) på Cangxi Lu (+08 726381793) eller Gui Qu Lai Hotel (归去 归去 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店 酒店) .

Kan lide det? Pin det! ?

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -partner såvel som ligeledes et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette betyder, at vi foretager provision, hvis du klikker på links på vores blog samt køb fra disse detailhandlere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Reflektioner om at dreje 26
Next post Mine 12 værste rejsemomenter i 2012