SCUBA -dykning i Alor – Den største dykkervejledning

Alor er talt om i forhastede toner blandt dykkerdykkere. Få placeringer på jorden har en sådan overflod af revfisk såvel som har samlet så sunde såvel som livlige korallrev som denne mellemstore ø i Fjernøsten Indonesien.

Selvom strømme til tider kan være stærke, er det bevægelsen i havet, der trækker så stort antal fisk ind. Alor kan prale af et par af den allerbedste eksponering for dykkere i verden, så farverne på fisken såvel som koraller kommer virkelig til live, selv under en dybde på 15 meter.

For nylig havde jeg chancen for at dykke dykning i Indonesien i 2 uger med Ministeriet for Tourism Indonesien såvel som fantastisk Indonesien. Jeg kan ærligt oplyse, at det var en af ​​de mest legendariske ture, jeg nogensinde har gjort!

“Tur of Wonders”, som det blev kaldt, tog os til 3 forskellige dykkepladser overalt i Indonesien. Alor Island var vores allerførste stop såvel som det hurtigt havde det klareste vand såvel som den sundeste koralliv på hele turen. I dette indlæg vil jeg beskrive logistikken ved at planlægge en dykketur til Alor for at sikre, at du også kan opleve den ekstraordinære dykning i denne region.

Indonesien nævnes ofte for at have den allerbedste dykning i verden såvel som masser af af de 100 bedste dykkepladser findes i azurblå farvande i koraltrekanten.

Bemærk: Gå ikke glip af vores dykning i Alor -video i bunden af ​​dette indlæg!

De fineste dykkepladser i Alor

Der er faktisk masser af dykkepladser at vælge fra omkring Alor. Vi håndterede i form i 6 utrolige dyk på 3 dage, men du kan hurtigt bruge en uge såvel som ikke at se alle de steder, der tilbydes her. Nedenfor har jeg leveret et par af mine favoritter.

Babylon

Du vil ikke gå glip af denne! En lav revvæg falder til 28 meter, med en masse af handlingen, der sker mellem 15 – 25 meter. Koralen såvel som fiskelivet lige her er forvirrende, såvel som der er antallet af billedchancer for både makro såvel som vidvinkellinser.

Jeg har sandsynligvis aldrig set så masser af forskellige typer revfisk ét sted. I de lavvandede her kan du være heldig tilstrækkelig til at se Bubu -fiskere hente fangster fra deres standard bambusvævede fælder.

Tjek denne hurtige video af de almindelige fisketeknikker fra Bubu -fiskere.

Mike’s glæde

Et andet stort dykkested, Mike’s Pleasure er et træg dykke (afhængigt af strømme), der når maksimalt 25 meter. Vi så 5 havslanger, hummer, løvefisk, tonsvis af kassefisk såvel som mange andre revfisk.

Akvarium

Det passende navngivne akvarium er sandsynligvis det mest visuelt sensationelle dyk i Alor. Mængden af ​​fisk lige her konkurrerer Babylon, men vandets klarhed såvel som farven på koralen er bare spektakulær. Dykkepladsen er langs et fald, der går ned til omkring 30 meter.

Clown Valley

Et andet dykkested, der er ordentligt navngivet, Clown Valley forstås for at have den største koncentration af havsenomer overalt i verden. Ikke overraskende er der ligeledes mange klovnefisk, der opdager helligdom i de overtalende tentakler i de strålende farvede bløde koraller.

Du vil faktisk se adskillige klovnefisk på dette dyk.

Skolen er lukket

Dette dykkested får sit navn, for afhængigt af hvilken tid du overflader dit dyk, kommer børnene fra en tæt på institutionen i landsbyen ofte ned for at hilse på dykkere! De svømmer ned så dybt som de kan med deres håndskuede trestriller samt leger i dykkere ‘bobler. En virkelig utrolig dykkeoplevelse.

På toppen af ​​charmerende børn bruger skolens ude dykkeplads et smukt træg fald til 30 meter med masser af bløde koraller, hajer, blæksprutte såvel som selvfølgelig et utalligt antal revfisk. Igen er befolkningen af ​​små fisk på disse rev i Alor virkelig spektakulær.

Kals drøm

Dette anføres at være det allerbedste dykkeplads i Alor såvel som desværre på grund af strømme, vi måtte undgå det! Kal’s Dream er en fantastisk, koral-crusted havinstallation, hvor du ofte opdager Big Pelagic. Havinstallationen er opkaldt efter Kal Mueller, den populære forfatter af “Underwater Indonesia” samt “Diving Indonesien”.

Ting at forstå om dykning i Alor

Den primære ting, du kræver at forstå om dykning i Alor, er, at strømme lige her kan være voldsomme såvel som masser af dykkepladser er utilgængelige fra tid til anden på grund af stærke strømme. Whirlpools hvirvler ofte i vandet rundt lige her samt får tilstrækkelig kraft til at synke enorme lasteskibe.

Dykning med en pålidelig dykkebutik er meget cRucial skal du forstå, at dine dykkeplaner sandsynligvis vil ændre på grund af forholdene. Tving det ikke, afhænger af din dykkevejledning så godt som du vil være helt risikofri dykning her.

Vi dykker med Pulo Alor. Donnovan (en australsk dykketræner, der har dykket Alor i 18 år) var vores dykkevejledning såvel som han var sikkerhedsfokuseret, ekspert såvel som sjov at hænge sammen med. Vi foreslår ekstremt at søge ham.

Jeg foreslår ekstremt at have en dykkecomputer, når du dykker dykning af mange grunde. Dykkecomputere sporer dine bevægelser, nøjagtigt hvor dybt du er, nøjagtigt hvor længe du har været nede, såvel som nøjagtigt hvor hurtig du kan stige op. I stedet for selv at skulle finde ud af din ikke-dekomprimeringstid, håndterer computeren det. Som en bonus logger det dine dykkene. Få en dykkecomputer såvel som glæde i en mere sikker tid under vand.

En anden ting, som du skal forstå om at dykke i Alor, er, at det nærmeste dekomprimeringskammer er på Bali, så det er vigtigt, at din rejseforsikringsdækning fuldstændigt dækker alle dine dykkerfarer, herunder Airlifting med et dekomprimeringskammer ombord. World Nomads dækker mange eventyrlige aktiviteter, herunder dykning.

Her er nogle oplysninger fra World Nomads -webstedet:

Scuba Diving & Travel Insurance

Hvis du vil dykke dykke på dine rejser, forstår vi absolut hvorfor. Men hvis du ikke er passende trænet, før du dykker ned i dit undervandseventyr, kan faren for alvorligt uheld være betydelig. Derfor skal du enten være dækket af, at du enten skal:

være certificeret, det vil sige, hold en gyldig dykkerdykningslicens

dykke under kvalificeret såvel som licenseret retning, hvis ikke certificeret

Dyk ikke dybere end din dykketilladelse muliggør og/eller din politik tillader

Hvad vi dækker

Rekreativ dykning dykker er kun dækket, når du vælger den ideelle plan eller oplever sportsvalg, når du får din politik. Så hvis noget går galt, er der dækning for:

Oversøiske medicinske omkostninger til uventet sundhedsproblem eller alvorlig skade

Medicinsk evakuering til den nærmeste facilitet til behandling

Behandling i et dekomprimeringskammer om nødvendigt

Repatrieringshus, hvis der er sket noget alvorligt

For at få et gratis tilbud på rejseforsikringsdækning fra World Nomads, skal du bare gå ind på din info nedenfor:

Den fineste metode til at forhindre at få bøjningerne uden nogen dekomprimeringskammer i nærheden er at dykke godt inden for begrænsningerne i dykkeborde samt begynde dagen med dit dybeste dyk, og gradvist blive lavere med hver dyk, der følger. Det er ligeledes et godt koncept at dykke med en dykkecomputer. Jeg bruger såvel som foreslå Aqua Lung I200.

Klik lige her for at se de aktuelle omkostninger på Amazon.

At komme til Alor (og tilbage)

Det er ganske enkelt at komme til Alor ved flyvning fra Bali med et mellemlanding i Kupang Koe. Den samlede flyvetid vil være omkring 3 – 3,5 timer såvel som flyselskaberne vil sandsynligvis være løve såvel som vinger (som begge var fine i min oplevelse). Du kan ligeledes flyve ved hjælp af Meumere (MOF) såvel som derefter hoppe på et liveaboard med Alor derfra.

Flyvningsomkostningerne vil sandsynligvis være omkring $ 175 USD -afkast, afhængigt af den sæson, du flyver i.

Kommer fra Jakarta, Surabaya eller Denpasar (Bali) når du Alor ved hjælp af Kupang (West Timor). Kupang serviceres af forskellige luftfartsselskaber (Garuda, Lion Air samt Sriwijaya Air) dagligt.
Transnusa såvel som Wings Air tilbyder hverdagsflyvninger fra Kupang til Alor.

Indkvartering i Alor

Der er ikke så masser af valg til indgivelse i Alor såvel som booking, COM såvel som HostelWorld ikke engang angiver det for deres hoteller. Vi opholdt sig på Pulo Alor Hotel, som var anstændigt, men du kan ligeledes opdage gode placeringer på Airbnb. Hvis du klikker på det link, får du en gratis rejsekredit score fra geder på vejen for at gå mod din allerførste booking.

Efter at have erklæret din gratis rejsekredit score fra gederne, skal du klikke lige her for at se, hvad der tilbydes på øen Alor med Airbnb.

Omkostninger ved dykning i Alor

Hvis du vælger Divalealordive.com, har de et væld af forskellige bundter, der tilbydes, inklusive logi samt dykkepakker, fler-dive-bundter eller enkelt sjove dykkehastigheder. Klik lige her for at tjekke deres dybdegående omkostningsark for 2017.

Som et eksempel vil et 5 -dages 4 nat bundt inklusive 4 nætter i Alor Hotel, 3 dages båddykning med 2 dyk hver dag samt 3 måltider hver dag udgift 9 millioner Rupiyah, som er omkring $ 675 USD i skrivende stund i skrivningen . Andre dykkehastigheder er i linket ovenfor.

Hvorfor dykke Alor

Hvis du kan lide at have en fantastisk ekspoSikker såvel som at glæde sig over usædvanligt farverige dykkepladser, Alor er noget for dig. Ud af de tre dykkepladser, vi oplevede på The Trip of Wonders (Alor, Komodo & Raja Ampat), havde Alor absolut det klareste vand såvel som den lyseste koral.

Havde vi set Kal’s Dream Dive Site, ville jeg sandsynligvis have været begejstret for det, da det er her, du er meget tilbøjelig til at se de enorme ting! Desværre nåede vi det ikke der, men dykningen var så stor i Alor, at jeg snart vil vende tilbage som ideelt set have chancen for at dykke Kals drøm.

Særlig tak til ministeriet for turisme Indonesien såvel som fantastisk Indonesien for at sammensætte denne ekstraordinære containerliste dykke tur samt invitere “gederne” til at deltage!

Dykning i Alor Video

Hvis du har nogen form for bekymringer omkring dykning i Alor, Indonesien, skal du føle dig gratis for at komme i kontakt med mig ved at klikke her.

Kan du lide denne artikel? Pin det!

Ansvarsfraskrivelse: Geder på vejen er en Amazon -partner såvel som ligeledes et tilknyttet selskab for nogle andre detailhandlere. Dette indikerer, at vi foretager provisioner, hvis du klikker på links på vores blog samt køb fra disse detailhandlere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post En ny rød, en ny dukkert samt en foretrukken blandet drink
Next post Kan du ikke vælge mellem øl, hvidvin eller whisky? Du skal gå mod vest